„Топлофикация” остави врачани на студено

„Топлофикация” остави врачани на студено

Без парно остана широкият център на Враца. От няколко дни на студено са блок „Калоян”1, намиращ се на бул. „Васил Кънчов” №46, жилищните сгради срещу „Тракийската принцеса”, блокове в района на ДНА и до самата „Топлофикация“. За това алармираха в редакцията на „Враца днес” жители на областния град. На този етап няма информация за липсата на отопление в жилищните сгради. Това е провокирало собствениците на апартаменти във въпросните сгради да потърсят информация за липсата на парно на дежурните аварийни телефони в дружеството. Според служителите проблем няма и те не са прекъсвали „топлото”. Така топката се прехвърля от ръка на ръка, а врачани продължават да живеят на студено.

Единственото, което е качено на официалния сайт на врачанската „Топлофикация” е, че поради възникнала авария на главен топлопровод, ще бъде нарушено топлоподаването в града до отстраняването на аварията. Съобщението фигурира на страницата на топлофикационната фирма от 11 ноември.

Постъпилите сигнали в редакцията ни провокираха да потърсим информация от изпълнителния от директор на „Топлофикация” Радослав Михайлов. Той бе учуден, че в широкия център на Враца изобщо няма парно. Отговорът му бе, че „топлото” е пуснато и е редно да има във всяка една част на града. Според него аварията на главния водопровод вече е отстранена. Топлофикационният шеф обаче обеща да изпрати на място екипи, които да проверят подадените сигнали.
2019-11-14 13:10:02