Челопек ще има нов водопровод за 1,3 млн. лв.

Челопек ще има нов водопровод за 1,3 млн. лв.

Челопек ще има нов водопровод, като за реализацията на проекта ще бъдат отпуснати 1 300 000 лв. от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това обявиха при срещата си с жители на селото Калин Каменов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Челопек Тихомир Тошев. На срещата присъстваха и регионалният министър Петя Аврамова, областният управител Малина Николова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Таня Георгиева, Десислава Димитрова, Светослав Арнаудов и Христо Илиев.

„Проектът  предвижда цялостна подмяна на съществуващата мрежа, както и доизграждане на нови водопроводи, обхващащи територията на цялото село и възможност за водоснабдяване на всички имоти, които досега не са били водоснабдени. Предвидено е изграждане на сградни водопроводни отклонения за всеки имот, до границата с уличната регулация. През 2019 г. Община Враца обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на строително-монтажните работи за реализацията на проекта. Към настоящия момент комисия на Възложителя оценява техническото предложение на участниците в процедурата”.

Тихомир Тошев представи постигнатото през последните четири години при управлението му.

„С подкрепата на община Враца и държавата успяхме да постигнем много. Асфалтирани са отсечки от четвъртокласната пътна мрежа и една улица в Челопек, а няколко са бетонирани. Със средства отпуснати по ПУДООС беше изградена нова спортна площадка, а благодарение на Малки граждански инициативи са направени детски кът за отдих, реконструирана е спирката в центъра на селото, изградена е нова беседка и е реконструирана Горната чешма.”

„Пълната  зала и усмихнатите лица в Челопек не ме изненадват. Тихомир Тошев е един от най-дейните кметове в цялата врачанска област. С него работим много добре и вярвам, че жителите на селото ще оценят направеното през изминалите 4 години”, обърна се Калин Каменов към събралите се в салона на читалището. Той представи пред тях основните акценти в програмата си за управление през следващия мандат – продължаване на работата за подобряване на инфаструктурата, модернизиране на транспорта в общината, привличане на още инвеститори.

За Калин Каменов, листата на ГЕРБ и Тихомир Тошев можете да гласувате с №43 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


сн.2


2019-10-20 10:58:16