Декларация на БСП разбуни духовете в Общинския съвет

Декларация на БСП разбуни духовете в Общинския съвет

Със скандал стартира последното заседание на Общинския съвет във Враца. В самото начало местният парламентарист Цветелина Дамяновска внесе декларация от името на БСП, чрез която от червената партия искат да обърнат внимание към поредната сделка, която според тях ощетява общината.

„Докато ние трябва да заседаваме по почти 30 точки, КАТ и ОД на МВР Враца разследват поредната сделка на община Враца за доставка на 1 брой употребяван сметосъбиращ автомобил. Договорът е сключен на 13 септември тази година с фирма „Алпина Ауто“ ЕООД за 105 833,33 лева без ДДС. Камионът е тук, но документите му са фалшиви. Поради това по наши данни КАТ отказва регистрация на превозното средство. Тази сделка е една от три, защото след първият „успешен“ договор община Враца сключва договор със същия доставчик за още два камиона, които предстои да пристигнат.”, се казва в декларацията на БСП.

Обвиненията в престъпление при сделката за купуването на товарен автомобил за сметосъбиране бяха напълно опровергани от временно изпълняващия длъжността кмет на Враца Мария Попова.

„Всичко в този договор е съобразено със законите в България“, гарантира Попова. Тя предупреди, че ще запознае с казуса Калин Каменов и ако той прецени, че е обиден или набеден, ще си потърси правата по съдебен път.”, категорична бе Мария Попова.

Съветникът от ГЕРБ Васил Василев, който е и бивш началник на районното управление на полицията във Враца, обвини червените съветници в манипулации.

„В декларацията, прочетена от г-жа Дамяновска, е пълно с инсинуации. В текста пише, че документите на камиона са фалшиви, а тя заяви, че документите ги няма. В единия случай става дума за престъпление, а в другия – за дребно административно нарушение. И не е само това“, каза Василев.

Шефът на най-голямата група съветници д-р Иво Ралчовски попита останалите в залата съветници дали на напусналите ще им бъдат начислени възнаграждения за сесията, която демонстративно са напуснали.
2019-10-18 15:54:26