Патоанатоми нищят зловеща смърт на пътя край Враца

Патоанатоми нищят зловеща смърт на пътя край Враца

Патоанатомите от врачанската болница започнаха да разплитат мистерията около зловещата катастрофа от края на миналата седмица на разклона за село Чирен. При тежкия инцидент, при който се удариха челно два автомобила – „Сеат” и „Опел”, трима човека са ранени, а водачът на едната кола изгоря като въглен. Вчера патоанатомите са взели тъканни проби, за да установят самоличността на починалия. Очаква се резултатите от ДНК-теста да станат готови до няколко дни. Едва след това ще бъдат взети и тъканни проби от близките на предполагаемия починал, за да се потвърди  идентичността му. Това съобщиха за „Северозопад днес” отлично осведомени източници. Според тях изгорелия човек не е могъл да се измъкне от горящото возило, защото бил затиснат от седалка в автомобила.

По случая работи и окръжната прокуратура във Враца. Вече е образувано досъдебно производство по член 343 – за пътнотранспортно произшествие със смъртен случай. По време на разследването от държавното обвинение ще поръчат изготвянето на автотехническа експертиза, която да даде обяснение за разигралата се трагедия на пътя. На този етап от врачанската прокуратура са разпитали всички очевидци на катастрофата.

Трагичният инцидент стана петък вечерта на разклона за врачанското село Чирен. Сблъскаха се два автомобила – „Сеат“ и „Опел“, като при ужасяващия челен удар се възпламени газовата бутилка на едната кола. Ударът е станал, след като едната кола е навлязла в насрещното движение. На този етап няма яснота каква е причината за това. Не е изключен вариант за техническа неизправност на возилото. Cвидeтeли нa кaтacтрoфaтa рaзкaзвaт, чe кoлaтa ce e движeлa c нoрмaлнa cкoрocт, тъй кaтo нa oтбивкaтa зa ceлo Чирeн чecтo имa пътнa пoлиция и зaтoвa ce cпaзвa oгрaничeниeтo oт 40 км. Автомобилът, предприел фаталната маневра и впоследствие – изгорял, е собственост на Христо Маринов - син на зам.-областния управител на Враца и кандидат за кмет на Оряхово  - Робертино Маринов.  
2019-10-08 09:34:55