Започва реконструкцията на водопровода в Бистрец

Започва реконструкцията на водопровода в Бистрец

През 2020 година започват реалните дейности по изграждането на водопровода на кв. Бистрец, след като ВиК Враца проведе процедури и избере изпълнител на проекта. След приключване на дейностите по водопроводната мрежа ще започне поетапно асфалтиране на улиците в квартала, стана ясно на срещата на Калин Каменов и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ с жители в Бистрец.

Реконструкция и доизграждане на водопроводи в квартала ще се изпълнява на всички улици. Общата дължина на водопроводната мрежа за Бистрец е 9 км., а за територията на Враца е 25 км. Проектът за общините Враца, Мездра, Козлодуй и Бяла Слатина е финансиран по ОП „Околна среда 2014 – 2020” на стойност малко над 50 млн. лв. Това бяха предоставените от ВиК Враца данни. Крайният срок за изпълнение на целия проект е 2023 г.

„Преди една година проведохме дълга и тежка среща с много от Вас. На нея ми поставихте три основни проблема – състоянието на улиците и водопроводната мрежа, остарелият автопарк на градския транспорт и липсата на достатъчно работни места“, обърна се Калин Каменов към присъстващите. „На тази среща взехме общото решение, че не е разумно да се дават пари за асфалтиране на улици, които само след година и половина ще бъдат напълно разкопани отново. Най-важното е че проектът, който ще ви осигури чиста вода, вече има осигурено финансиране и съвсем скоро ще започнат реалните дейности по него“, добави той. По отношение на останалите основни проблеми в града вече са доставени първите от общо 14 нови автобуса, а във втора фаза има осигурени близо 23 млн. лв. по ОП „Околна среда“ 2014 – 2020 за закупуване на 9 нови тролейбуса и 13 нови елекстробуса. Във Враца се изграждат и два нови завода, които ще осигурят близо 3000 нови работни места, а вече са водени преговори и с други инвеститори.

Председателят на групата на ГЕРБ в ОбС Враца и кандидат за общински съветник д-р Иво Ралчовски представи изпълнените в квартала проекти през последните 4 години – изграденият пенсионерски клуб, помощта за доизграждане на паракалиса в квартала, беседки и чешми по програмата Малки граждански инициативи.

„Сред нас няма човек, който да не иска Бистрец да бъде уреден. Вярвам, че усещате нашето желание да разриваме квартала“, заяви Калин Каменов. Той и кандидатите за общински съветници представиха и някои от предстоящите проекти за облагородяване на центъра на квартала – изчистване и зарибяване на езерото и изграждане на детски кът.

На срещата присъстваха още кандидатите за общински съветници от ГЕРБ д-р Наташка Велчовска, Александър Владимиров, Сашка Александрова, Нели Стоянова, Владимир Христов, Хенриета Георгиева, Нина Дакева, Цветелина Николаева, Таня Георгиева, Христина Младенова, Гроздан Темнишки и Николай Николов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 
2019-10-07 10:14:59