Първи в страната: Модерен панорамен асансьор ще има наше училище

Първи в страната: Модерен панорамен асансьор ще има наше училище

Управителният съвет на „Красива България“ одобри проект на Община Враца за изграждане на модерен панорамен асансьор в СУ „Христо Ботев“. Това е поредната образователна институция, в която ще бъде осигурена достъпна среда.
"През последните няколко години показахме, че образованието не е приоритет само на хартия. Вярвам, че с общи усилия съвсем скоро всяка една обществена сграда ще е с обновена база и с осигурена достъпна среда", заяви кметът на общината Калин Каменов след заседанието на УС.

"Враца днес" бе първата медиа, която писа за идеята на директора Виктор Кръстев в училището да бъде изграден модерен асансьор, който да улесни децата с увреждания. Така за пореден път училището е първото в страната, в което се реализира подобен проект.

„От тази година при нас ще се обучават деца, които се придвижват с инвалидни колички. За нас това е отговорност. Искаме образователната среда да е достъпна и комфортна за тях. Затова изготвихме това проектно предложение, което е съгласувано с всички компетентни институции. Реши се асансьорът да е панорамен, тъй като сградата на училището е паметник на културата и няма как съоръжението да се изгради вътре. Вече имаме и разрешително за строеж. Искрено се надявам молбата ни да бъде уважена и да получим финансиране по програмата на социалното министерство“, коментира за "Враца днес" директорът на СУ „Христо Ботев“ Виктор Кръстев.

Линк към публикацията :http://www.vratzadnes.com/page.php?n=19389983&SiteID=922


сн.1
сн.2


2019-08-01 08:41:23