Ученици се обучаваха в Малага

Ученици се обучаваха в Малага

Двадесет ученици от Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца проведоха двуседмична лятна практика в 850 хилядния курортен град Малага – фиестата на Коста дел Сол, Андалусия, Испания. Учениците повишиха своите професионални компетенции като готвачи в приготвянето на традиционна испанска кухня – пайеля, тортиля, гаспачо, тапас, ястия от риба и морски дарове и др. Барманите приготвяха испански коктейли и  сервираха традиционната испанска сангрия.

Заедно с израстването и усъвършенстването в професионален план, участниците успяха да приложат и усъвършенстват знанията си по английски  език, както и да научат много нови неща за културата и традициите на Испания.

В свободното си време, учениците имаха възможност да посетят историческия център на града, музеят на Малага, музеят на Пабло Пикасо, арената за корида /борба с бикове/, римският театър,  двата мавърски замъка Алказаба и Гибралфаро,  както и да се забавляват в местни увеселителни заведения. През почивните дни бяха организирани посещения на едни от най-големите атракции не само на Испания, но и в Европа. Учители и ученици посетиха Гибралтар, задгранична крайморска територия на Великобритания. Гибралтар е единственото място в Европа, което е населено от 1500 – 2000 диви маймуни порода макак, които живеят свободно в природата.

Десет учителя повишиха своята квалификация чрез професионални визити и лекции, свързани с подобряване на дигиталните им умения, ИКТ технологиите и Team Building в класната стая, изготвяне на уеб сайт, прилагане на Google инструменти, усвояване на образователни стратегии и др.
2019-07-17 09:42:05