Вършец с атрактивно представяне в Крайова

Вършец с атрактивно представяне в Крайова

Туристическият потенциал на курортния град и района бяха представени на щанд на Общината заедно с различни институции и обекти, предлагащи туристически услуги, от Северозапада.

Екипът на община Вършец представи туристическите обекти, възможностите за спорт и почивка, както и местата за настаняване. Домакин на събитието бе Агрономическият факултет на Университета в Крайова, а организатор – „Агенция за регионално развитие и Бизнес 2000“ по проект " Мрежа за устойчиво използване на природното наследство и ресурси в трансграничния регион".

Акцент в разработването на проекта е мобилното приложение „NATURE IN HAND“, което дава информация за природните забележителности в Северозападна България, включително и Вършец, и съседните области в Румъния. Разработени са 7 проучвания „Природно наследство“ за областите Монтана, Видин, Враца и Плевен в България и Долж, Олт и Мехединци в Румъния, в които са отбелязани най-важните и достъпни за туристите природни обекти. Мобилното приложение „NATURE IN HAND“ може да се ползва и без наличие на интернет, след като бъде свалено напълно безплатно от мрежата със специален код. То играе ролята на навигатор - чертае маршрути по избор и дава информация за природните обекти, хотели и ресторанти, както и любопитни факти за посетителите в района.

 

 

 
2019-06-17 10:33:27