Социалисти се надигнаха в подкрепа на Корнелия Нинова

Социалисти се надигнаха в подкрепа на Корнелия Нинова

Социалистите във Враца подкрепят лидерът на БСП Корнелия Нинова. Решението за това е взето на 12 юни тази година на заседание на Общинския съвет на столетницата в града под Околчица.

„Общинският съвет на БСП във Враца не подкрепя предложението председателя на Националния съвет на партията да се избира на конгреса. Не смятаме, че другарката Корнелия Нинова носи пряката отговорност за загубата на изборите за Европейски парламент 2019, като изразяваме мнение, че не сме съгласни с подадената от нея оставка.”, категорични са социалистите.

Това решение изразява на 100% мнението на всичките 52 основни партийни организации на територията на община Враца, сподели председателят на социалистите във Враца  Цветелина Дамяновска. С  тази позиция червената партия в града под Околчица се присъединява към останалите областни и общински съвети на социалистическата партия  в Русе, Стара Загора, Бургас, Пазарджик, Казанлък и др., които  зоват Корнелия Нинова да оттегли оставката си и да остане начело на партията.

По неофициална информация, социалистите от още няколко общини във Врачанска област /Борован, Мизия, Роман, Мездра, Оряхово и Хайредин/ са на мнение, че Корнелия Нинова трябва да оттегли оставката си, а веднага след Конгреса партийните  структури да започнат подготовка за местните избори.

 


1


2019-06-14 09:49:42