Бум на мераклии за шеф на „Социални дейности”

Бум на мераклии за шеф на „Социални дейности”

Голям интерес има за директорския пост на общинското предприятие „Социални дейности” във Враца. Две седмици преди крайният срок за подаване на документи – 28 юни тази година, за участие в конкурса за шефския пост документите си са подали шест човека.

Сред тях са тази на служителя на община Враца Пламен Иванов и на досегашния директор на социалното предприятие Емилия Александрова. Според запознати по всяка вероятност свободната позиция отново ще бъде заета от дамата, тъй като за нея вече е започнала да лобира политическа фигура от Врачански избирателен район. Заради оказвания силен натиск, се очаква Емилия Александрова, която е в предпенсионна възраст, отново да оглави общинското предприятие.

Пълна мистерия обаче е забулила останалите два конкурса- за директор на общинските предприятия „Паркинги и гаражи” и „Спорт и туризъм”. На този етап няма яснота дали досегашните началници – Венчо Кръстев и Кирил Кирков отново ще подадат документите си за участие в надпреварата.

На въпрос на репортер на „Враца днес” дали ще се кандидатира за директор на „Паркинги и гаражи” Венчо Кръстев бе твърде лаконичен и не пожела да даде какъвто и да било отговор. Подобно бе и отношението на Кирил Кирков. Явно и двамата изчакват последния момент, за да решат какво да правят. Окончателните кандидатите за директор на трите общински предприятия ще станат ясни в началото на месец юли тази година.  
2019-06-13 13:55:20