Уреждат безплатно пътуване до събор ''Леденика''

Уреждат безплатно пътуване до събор ''Леденика''

Безплатен транспорт за желаещите да посетят фолклорния събор „Леденика“, който ще се проведе на 22 и 23 юни в едноименната местност, организира Община Враца. Този път преговорите с превозвачите целят не само пътуване без билет от Горна лифтена станция, а и от града към Балкана, уточни кметът Каменов.

„Ако това е начинът да накараме повече хора да са съпричастни с магията на събора, ще се постараем да я изпълним“, коментира градоначалникът.

Междувременно за участие в събора на „Леденика“ вече са се записали над 40 групи и състави и около 60 търговци и занаятчии, повечето от които са „ветерани“ от минали години. Само един ще е кулинарният обект тази година, подчертаха организаторите.

Съборът ще предложи много забавления и атракции. Полята около „Леденика“ ще огласят виртуозите от „Виво Монтана“, както и дуетът Невена и Калина. Децата за пръв път ще се забавляват в хайдушки кът, където ще се предрешават като комити и ще се делят на чети. Форумът традиционно ще посетят и атрактивни фолклорни състави като мечкарската група от Пернишко. Кулминацията си остава Северняшката сватба на 23 юни. За настроенията на венчавката ще се погрижат лично Валя Балканска и гайдарят Петър Янев.  
2019-06-12 14:34:50