Враца спори с Варна и Казанлък на тема ''Летни фестивали''

Враца спори с Варна и Казанлък на тема ''Летни фестивали''

Община Враца влиза в директен спор с Варна и Казанлък за отличие от портала на българските общини Kmeta.bg. Трите администрации са номинирани в категория "Големи общини" (над 50 000 жители) в ежемесечния конкурс на платформата, който през юни е посветен на темата "Летни фестивали". Която дестинация събере по-голям онлайн вот от граждани от днес до 23 юни включително, ще прибере приза "Кмет на месеца". 

"В най-горещите месеци градоначалниците на малки и големи населени места се грижат за доброто и слънчево настроение на гражданите. Със съдействието на общините се провеждат атрактивни музикални, културни, арт и литературни мероприятия, които привличат гости както от цяла България, така и от чужбина. Изберете своя фаворит в категориите над 50 000 души, между 20 и 50 000 жители и под 20 000 души", призовават от портала на българските общини. 

Враца е номинирана заради успешния и вече ежегоден национален фолклорен събор "Леденика", който скоро отново ще превземе Врачанския Балкан с автентични обичаи и фолклорни изпълнители. 

Северозападът има още една община-представител в онлайн конкурса. В категорията на малките общини Белоградчик спори с Тутракан и Котел. Красивият град във Видинско е номиниран заради мащабния хепънинг "Опера под върховете", който стана емблематичен и се провежда в подножието на световноизвестните Белоградчишки скали. 

  

 
2019-06-10 14:56:15