Награда за поезия връчи кметът на община Борован

Награда за поезия връчи кметът на община Борован

Национална награда за поезия “Иван Нивянин“ връчи за поредна година кметът на община Борован Десислава Тодорова. Отличието този път се присъди на Боян Бойчев, който бе номиниран от Съюза на българските писатели. Наградата бе връчена в село Нивянин. 
Бойчев е роден през 1971 година в София. Завършил е руска и българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен състезател е по дълги бягания и маратон. Член на редакционния екип на „Атлетика“ от самото основаване на списанието. Поет и член на Съюза на българските писатели с издадени 3 стихосбирки. Носител на литературната награда „Александър Вутимски“ през 1999 г. с книгата „Остров Баунти“.

Кметът на общината инж.Десислава Тодорова прочете приветствено слово и връчи на поета плакет, букет и парична награда. Бойчев на свой ред прочете няколко стиха от творчеството си и благодари за честта. След официалната част самодейците от местното читалище и децата от детската градина в селото изнесоха рецитал и изпяха патриотични песни, свързани със Иван Нивянин. 
2019-05-28 15:24:50