Ценко Чоков трепери от нов арест

Ценко Чоков трепери от нов арест

От страх да не се върне отново в затвора екскметът на Галиче стриктно спазва домашния си арест, убеди се на място репортер на "България Днес".

Скандалният управник се прибра вкъщи преди седмица след решение на магистратите от апелативния спецсъд заради влошеното му здраве. Това е вторият път, когато Чоков излиза от затвора. През декември м.г. екскметът наруши условията на домашния арест. Той бе сниман да вечеря в столичен ресторант и скоростно бе върнат зад решетките. Сега екскметът е решен да спазва стриктно наложената му мярка и кракът му да не стъпва и на милиметър извън прага на апартамента му без разрешение.

"Много съм зле, не съм в състояние да разговаряме. Докараха ме до това състояние." С тези думи пребледнял и грохнал, едва крепящ се на патерици, Ценко Чоков се показва през леко открехнатата входната врата на дома си. Неволите на управника на Галиче започнаха точно преди две години. След спецакция във врачанското село бяха арестувани Ценко Чоков, синът му Мартин и още 10 души. От прокуратурата обявяват, че кметът е задържан заради разследване на организирана престъпна група за лихварство, принуда със заплахи и палежи.

През май миналата година Чоков получи присъда от 4,5 години затвор. Признат бе за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин получи 4 г. решетки. Специализираният съд прецени, че няма организирана престъпна банда и по тези обвинения всички от групата бяха оправдани.

В края на септември миналата година Ценко Чоков бе освободен за домашно лечение от килията. Тогава той се появи в съдебната зала на носилка. Медицинска експертиза показа, че страда от диабет, диабетна полиневропатия, няколко язви, дискова болест, урологично заболяване, а през лятото претърпял и операция. Месец след като се прибра у дома, той се завърна в килията заради скандални папарашки снимки. Вместо да стои вкъщи, Чоков бе заснет да вечеря в кръчма в столичния кв. Драгалевци, а уличаващите кадри плъзнаха в интернет.

Държавното обвинение скоростно поиска Ценко Чоков да бъде върнат в килията. Екскметът на Галиче се оправда, че е бил на зъболекар с разрешение на съда, а на връщане минал да си купи храна, но магистратите го върнаха в ареста. Въпреки прегрешението Чоков отново бе освободен миналата седмица, за да се лекува у дома заради влошеното си здраве.

Слух, че Ценко Чоков се е завърнал в родното си с. Галиче, изправи на нокти местните. Шокираните жители на селото панически се покриват по домовете си, след като новината обикаля за секунди околността.

"Чу се слух, че часове след като са го освободили миналата седмица, е минал край фамилната си къща тук, в Галиче", твърди местен жител.

 
2019-05-23 13:30:56