Социалдемократът Кольо Парамов: „Българските депутати трябва денонощно да гонят интересите на страната”

Социалдемократът Кольо Парамов: „Българските депутати трябва денонощно да гонят интересите на страната”

Кольо Парамов е представител от квотата на ПП „Обединени социалдемократи” в евролистата на партия „Воля”.

Кой е Кольо Парамов?

 

  • Роден е в Стара Загора. В определен период от живота си работи на границата. Дълги години членува в БСП и като такъв е избран за народен представител в 36 ОбНС. Икономист по образование. Работи във финансовата комисия и след много тежки и силни противоречия заради отказа БСП да се социалдемократизира, е първият напуснал партията. В последствие става един от помощниците на Петър Дертлиев, като и до настоящия момент не е променял политическата си платформа като разбиране, изказ и модел на поведение. Счита, че модерната социалдемокрация има голямо отношение към управлението на света. Част е от българската социалдемокрация от самото създаване на партията.  Завършил е СУ „Св. Климент Охридски” – спец. „Икономическа география”, втора специалност „Философия”, както и международни икономически отношения в УНСС. Интересуват го финансово-икономическите проблеми на държавата, като често коментира тези въпроси във вътрешен и международен план….Ползва широка информационна база за развитието на България през целия преход и е детайлно запознат с финансовите проблеми на държавата.

 

Г-н Парамов, какво Ви накара да гласувате доверие на Веселин Марешки и да се влеете в редиците на ПП „Воля”?

 

  • Познавам доста добре Веселин Марешки от 2014 г. и през този период подкрепям изключително активно неговото желание да форсира присъствието си в политиката. Той доказа, че в един момент може да преодолее една чисто организационна вътрешна своя зависимост и погледна на политиката с други очи. Промени своя стил и започна да реализира програма, която е мечта за социалдемокрацията в България. Личното ми желание е този път да изпратим в Европарламента хора, които не са зависими политически и не са там, за да потребяват, а да изкажат категоричното си мнение и позиция по различни теми.

 

Възможно ли е 17-те български представители да се обединят и бъдат единни?

 

  • Два мандата те бяха само фигуранти. Благодарение на това допуснахме фундаментално груби грешки и пропуснахме шансове. Това, което кандидатите трябва задължително да притежават, е много добра професионална подготовка. Успоредно с това да са на „ти” с почти всички въпроси, съставляващи дневния ред на европейската общност. Европейският депутат е с ранг на министър. Имате 17 човека, които са в Европа и 17 в България. Ако тези хора не са стиковани, не са подготвени и нямат съответното виждане за нещата, те са просто едни фигуранти. Европейските депутати трябва да имат една цел –да гонят денонощно българските интереси. Така българската олигархия може да бъде стопирана и ликвидирана поне отчасти.

ПП Воля- българските родолюбци е с номер 23 в бюлетината!

За Кольо Парамов е с преференциален вот 105  в листата.
2019-05-16 07:44:31