Младежи с дискусия за рисковете при ранно забременяване

Младежи с дискусия за рисковете при ранно забременяване

Семинар на тема „Рисковете при ранно забременяване“ се проведе в СУ „Иван Вазов“ –Вършец. Добротворките, спечелили известност със своите постижения в областта на хуманитарните дейности не само в Северозапада, а и на национално ниво, решиха да заложат на мотото „Заедно сме по-силни“.

Момичетата, които не прекъсват връзките по между си и след завършването на средно образование, имаха удоволствието да посрещнат Мирела Петрова – една от основателките на тяхната организация и вече студентка в Медицински университет – гр. Плевен. За да бъде полезна, освен на себе си, и на своите приятелки от любимото училище, тя избра за свой курсов проект тема, свързана с годините от ученическата ѝ дейност като доброволец и посветена на ромските момичета и тяхното сексуално образование като част от цялостното им интегриране в обществото.

Подкрепена от двете доброволки Росица Манева и Кристияна Иванова, на достъпен и разбираем за тях език, момичетата получиха информация за всички негативни последствия, които носи ранната бременност – в здравословен и социален аспект, довериха ѝ своите вълнения, отправяха въпроси без притеснение. Защото я познават, имат ѝ доверие и я приемат като една от тях.

 „По-силни сме, когато сме заедно. Не очаквах такъв успех на проекта и съм приятно изненадана от отношението и доверието от страна на момичетата“, сподели Мирела. За нея те направиха „Букет на доверието“, където всяка от тях написа свое послание.

 

 
2019-05-15 10:54:26