Вдигат модерна спортна площадка в малорадското училище

Вдигат модерна спортна площадка в малорадското училище

Вдигат модерна спортна площадка в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-Малорад. Новината съобщи кметицата на общината инж. Десислава Тодорова по време на тържествен концерт, с който от учебното заведение отбелязаха двойна годишнина, а именно 125 години светско училище в с. Малорад и 50 години от откриването на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Близо двучасовият концерт събра в сградата на местното читалище кметовете на села от общината, директори на градини и училища, бивши и настоящи преподаватели, родители и деца.

Директорът на основното училище в Малорад Мая Донкова поздрави присъстващите и напомни, че „Днешният ден е за почит и признателност към тези, които са градили нашето училище. Когато даваш всичко от себе си получаваш много повече. Не се отказвахме пред трудностите в годините, а достатъчно ни бе цветето, поднесено от детските ръце“. В знак на признателност бяха връчени благодарствени писма на присъстващите на тържеството бивши учители, градили имиджа на училището през годините.

Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова заяви, че ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е едно от най-уважаваните в общината. Тодорова пожела здраве на преподавателите и децата, както и да обичат Малорад и училището си. Тя връчи на директорката на училището картина на известен художник, изобразяваща Малорад.

Йонка Данова от „Амалипе“, които са активен партньор на учебното заведение, благодариха за доверието, което получават в съвместната си работа и обявиха старта на една нова традиция-да даряват книги, с които да обогатяват библиотечния фонд на образователните институции.

„Надявам се след още 125 години тук в Малорад да има хора, училище, читалище и да се пази българщината“, пожела Оля Маринова от Регионалното управление по образованието в Бяла Слатина.

С тържествен концерт децата показаха, освен, че са ученолюбиви, че имат и различни дарби в областта на танците, пеенето и сценичното изкуство. Празникът завърши с изискан кетъринг дело на професионалната паралелка по готварство в средното училище в Габаре.

Подробности четете в тематичния брой посветен на 24 май на в-к „Северозапад днес“!
2019-05-13 16:12:40