Вицепрезидентът награди ученичка от Бяла Слатина

Вицепрезидентът награди ученичка от Бяла Слатина

Дванадесетокласничката Василена Стефанова от ПГО „Елисавета Багряна” - град Бяла Слатина спечели Специална награда в Международен културен форум „Велики  Преслав – история на цял един народ“ в град Велики Преслав. Форумът се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

Василена Стефанова получи грамота и книги. Ученичката е представила есе, озаглавено „Велики Преслав –  история на цял един народ“ с ръководител Галина Яхова. Представените за класиране творби са 418, от които 305 художествени и 113 литературни произведения за Симеоновата столица и Стария Преслав. Жури с председател проф. Евгений Сачев оценява рисунки, есета, стихове и произведения на приложното изкуство на ученици от 6 до 19 години. Наградените са възпитаници на различни учебни заведения в страната и на български училища в Лондон, Чехия, Молдова, Виена и Рим.

Официалната церемония по връчване на наградите бе на 19 април в археологическия музей на старата столица. Наградите на побидетилите бяха връчени лично от вицепрезидента Илияна Йотова.
2019-05-10 11:22:26