Спира шоуто на Слави Трифонов

Спира шоуто на Слави Трифонов

„Шоуто на Слави" ще бъде излъчено за последен път от Би Ти Ви на 31 юли и екипът, който го създава, няма да поднови договора си с телевизията. Това съобщи Слави Трифонов в предаването в понеделник вечер.

Темата ще остане ли шоуто в програмата на Би Ти Ви беше актуална няколко пъти през последните повече от две години след като предаването инициира референдум за изборни промени, след това водещият се заканваше на депутатите, че не изпълняват волята на гласувалите, което стана повод и за неизлъчване на едно от предаванията му, а въпросът ще прави ли Трифонов партия или някакъв политически проект - продължава да няма финален отговор. Той отрича, но пък през миналата година проведе кастинг за кандидат-политици.

Предаването на 6 май вечерта започна без емблематичния музикален увод с танц, а с директното обръщение на Трифонов. В него той поясни, че договорът му с Би Ти Ви е до 12 септември, но заради отпуските, които му се полагат, излиза, че прощалното предаване ще е в последния месец на юли.

След като каза, че през годините се е превърнал в част от семействата на своите зрители, той заяви: "От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас - как е организирано и как работи - и ми кажете вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние."

Трифонов каза още, че с екипа си биха искали медийната среда да е различна и че "имаме други разбирания за свобода и за начините ѝ на отстояване". Той изтъкна, че усещането за свобода е в основата на съществуването на екипа му. "Безусловното усещане за свободното изразяване на свободното ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, вече не можем да го правим."

Тук Слави Трифонов спря с мотивите си и само заяви, че е "наше осъзнато решение" да не подновяват договора с Би Ти Ви, с която иначе нямали проблеми. След това той припомни как са били спирани всички шоу програми с негово участие през годините и на различни места, включително два пъти в Би Ти Ви. В заключение Трифонов благодари на поредица изпълнителни директори на телевизионната група и най-вече на зрителите.

Засега няма официален коментар на Би Ти Ви защо договорът няма да бъде продължен.

 
2019-05-07 10:58:37