Млади актьори с мега постановка

Млади актьори с мега постановка

„Парола: Месец Май“ е заглавието на театралния спектакъл, който ще бъде представен от младите таланти на Средно училище “Иван Вазов“ – Вършец. Датата на премиерата е 7 май, часът - 18:00, а мястото - Актовата зала на училището.

Постановката е факт благодарение на Цветана Горкиева и Борислав Борисов - актьори от трупата на  Драматично-куклен театър – Враца, които от години работят с младите актьори във Вършец. В постановката участват  9 ученици на възраст от 16 до 18 години. Някой от тях са дебютанти, а други са играли и в предишни пиеси на театралната трупа.

Пиесата представя  историята на младата медицинска сестра Лизелоте, която си търси съпруг и споделя за всичките си перипетии в своя видео дневник. За Лизелоте търсенето на любовта се оказва на една крачка разстояние от срещата със смъртта. В сценичния вариант на пиесата, който ще представят звездите на Вършец, се преплитат вечните теми за любовта и самотата, както и актуалните за съвременното общество проблеми, свързани с прекомерната употреба на интернет, липсата на общуване и самоизолацията.

Спектакълът "Парола: Месец Май" е по пиесата на  унгарския драматург Жолт Пожгай "Лизелоте и месец май". Тя ще бъде представена отново в края на месеца в читалището на Вършец. Творческият й екип очаква покани и от други институции.
2019-05-02 14:51:22