Почва работата по ''Джурасик парк'' във Вършец

Почва работата по ''Джурасик парк'' във Вършец

С конференция в град Крайова, Румъния, започна изпълнението на най-атрактивния туристически проект у нас – създаването на палеопарк, съобщиха от общината във Вършец. „Нови дестинации в трансграничния туризъм”  е представен от директора на музея „Олтения” в град Крайова Флорин Ридика и Иван Лазаров, кмет на общината във Вършец.

Румънският музей и българската община са партньори в изпълнението на проекта.Той предвижда изграждането във Вършец на парк със скулптури на древни животни, обитавали района преди хилядолетия и създаване на трансграничен музей в Крайова. Целта е привилчането на нови туристи в двата града. Паркът във Вършец ще бъде разположен в пределите на големия Боров парк, който се простира от центъра до планината над града. До парка ще бъде изграден и туристически информационен център.

Стойността на проекта е 1 364 438 евро. Над 900 000 евро получава общината във Вършец, която е водещ партньор. Средствата се осигуряват от европейската програма Интеррег – Румъния – България. Срокът за изпълнението е 36 месеца, допълниха от общината.

 
2019-04-24 16:13:38