Обявиха за издирване обвинен за катастрофа

Обявиха за издирване обвинен за катастрофа

За общодържавно издирване е обявен обвинен за катастрофа, при която почина 20-годишно момиче. На провелото се преди ден заседание той за пореден път не се яви. Това провокира врачанските магистрати да го обявят за издирване.

Тежкото пътнотранспортно стана на 1 декември 2017 г. на обходния път на Враца. На възловия участък се удариха ТИР и „БМВ”. Товарният автомобил бе управляван от 53-годишен жител на ботевградското село Врачеш. Зад волана на леката кола бе 22-годишен монтанчанин. Според разследващите „БМВ”-то излязло с висока скорост от завоя и вероятно заради внезапно натиснатите спирачки се завъртял на пътя. Тираджията видял отдалеч летящата срещу него кола и почти успял да спре встрани на пътя. Въпреки това последвал жесток удар. Най-тежко пострадало при зверския индицент бе возещото се в леката кола 20-годишно момиче. То почина ден след жестоката катастрофа.

Обвинението срещу водача е за шофиране без книжка и след употреба на амфетамини. Ако бъде признат за виновен, ще лежи между 3 и 15 години в затвора.

 
2019-04-12 11:40:45