Ценко Чоков обжалва глоба от 3 бона

Ценко Чоков обжалва глоба от 3 бона

Бившият кмет на белослатинското село Галиче Ценко Чоков обжалва наложената му глоба от 3 хил. лв. от врачанския районен съд. Той бе признат за виновен в документно престъпление. Казусът на скандалния ексуправник касае подписани от него документи, но с имитиран параф на съпругата му Цветелина Нелова. През 2007 г. тя регистрира като физическо лице фирма за отглеждане на животни, а през 2011 г. прави друга фирма, но като земеделски производител. На база на истинските документи, представени пред Дирекцията по безопасност по храните, ДФ „Земеделие” и Общинската служба по земеделие Ценко Чоков получава финансиране. В конкретния случай става въпрос за редица частни документи, подписани в периода от месец май 2014 до август 2015 г. Бившият кмет на Галиче е имал генерално пълномощно от съпругата си Цветелина Нелова, но във въпросните документи вместо да действа като упълномощено лице той е имитирал подписът й. Деянието е извършено в условията на продължаващо престъпление.

Защитата на ексуправника на Галиче е поета от врачанския адвокат Светла Генова. Ден след произнасянето на съдебния състав към Районен съд във Враца тя е внесла жалбата в правораздавателната институция.

„Ще настояваме за оправдателна присъда. Извършеното от Ценко Чоков не е престъпление. Той притежава въпросното пълномощно от 2010 година. Съпругата му знае за подписваните от него документи”, категоричен е адвокат Светла Генова.

Очаква се Окръжния съд във Враца да насрочи заседание по случая.

 


1


2019-04-09 14:00:24