Променят категоризацията на язовир „Дъбника”

Променят категоризацията на язовир „Дъбника”

Категоризацията на яз. „Дъбника” във Враца ще бъде променена от "Аквакултури" на "Любителски риболов". Това съобщи днес по време на парламентарния контрол министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в отговор на въпрос поставен от народния представител от ГЕРБ Красен Кръстев.

„Ясно е, че има разходи по язовира. Те са свързани с язовирната стена, но не смятам, че са толкова големи. Трябва да се има предвид, че когато има отдаване концесионерът или наемателят се грижи за аквакултурите, за да не остане водоемът без нужния ресурс за рибарите”, заяви министър Порожанов. Той допълни, че е взел решение за промяна на статута на язовира и след разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Народният представител Красен Кръстев благодари за отговора и предаде на министър Порожанов подписка от името на няколко организации и  2423 подписа на граждани от областта с искане за промяната на статута на язовира.

„За пореден път правителството на Борисов и министрите Румен Порожанов и Петя Аврамова показаха как се работи и как се взимат добри и правилни решения”, каза Красен Кръстев.
2019-04-05 14:32:57