Огнено шоу и концерт на свещи за Часът на Земята в Лом

Огнено шоу и концерт на свещи за Часът на Земята в Лом

С огнено шоу, концерт на свещи, летящи светещи фенери и факелно шествие, ломчани за 12-и път отбелязаха „Часът на Земята“. Лом е един от 30-те български града, които участват в световната екологична инициатива без прекъсване от самото начало през 2007 г. Тази година тя се провежда под мотото „Свържи се с природата“.

В концерта на площад „Свобода“ се изявиха рок група„Ефект“, Петър Петров, Danny Boy, Яница Николова, група „Upside down“ и балет „Extreme“, с ръководител Калиопа Петрова, балетната школа към НЧ „Постоянство 1856», с ръководител Анна Иванова, Ралица Младенова от вокална група „Шоколадче“, с ръководител Росица Кръстева, мажоретен и фанфарен състави към I ОУ „Никола Първанов“, с ръководители Валери Горанов и Люсиен Илиев. Факлоносци бяха ученици от II ОУ „Константин Фотинов“, които участваха и с фанфарен състав, ПГ „Найден Геров“, СУ „Димитър Маринов“, ПГПТ, ПГХЗ "Дмитрий Ив. Менделеев" и СУ „Отец Паисий“. Учениците от ПГПТ пък демонстрираха изобретено от тях еко колело, което произвежда ток и захранва фенер.

Тази година инициативата „Часът на Земята“ се изпълнява по проекта на Община Лом „Заедно в училище“, финансиран от Европейския социален фонд и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В организацията се включиха младите еколози от Общинския клуб „Екология и опазване на околната среда“, с ръководител Румяна Цветева и ученици от ателиетата по проекта „Заедно в училище”.

Невероятно огнено шоу сътвориха артистите от „Цирк де ла Люлин”, а за финал в небето полетяха десетки светещи балони. Поздрав към децата, учениците и възрастните, участвали в еконициативата, отправи кметът на Община Лом Пенка Пенкова.

 
2019-04-01 14:12:33