ММА бойци донесоха медали

ММА бойци донесоха медали

Трима бойци на врачанския Боен клуб „Сила” се върнаха  с медали от провелото се в „Арена Шумен“ Държавно първенство по ММА. Състезанието бе организирано от Българска федерация по ММА. На първенството взеха участие над  160 състезатели от 17 клуба. 

Врачанският клуб изведе трима свои бойци, които се представиха отлично и успяха да стигнат до финалите. Това са Цветомир Тодоров – юноши до 65 кг. Николай Цветков –кадети до 49 кг.и дебютантът Георги Иванов –момчета до 52 кг. Най младата надежда на клуба Георги Иванов направи блестящ дебют в октагона, като успя да премине квалификационните срещи премина през  четвъртфинала и стигна до финалите на първенството. В първата си среща Георги отказа опонента си със събмишън. На полуфинала победи с технически нокаут, но не успя да надиграе опонента си от „Спартак” Кърджали, който спечели финалната среща по точки. Така най- малкият състезател на Боен клуб „Сила“ се окичи със сребърен медал.

Николай Цветков при конкуренция от 5-а съперника в първата си среща игра блестящо три рунда, в които надигра опонента си от „Спартак” Кърджали и спечели срещата с 3:0 съдийски, което го придвижи към четвъртфиналите. На четвърт финала  изигра 3 рунда, но не надигра опонента  си от Варненският „Викинг инс“, така Николай отпадна от надпреварата и се задоволи с бронзов медал. Цветомир Тодоров за осми пореден път стана Републикански шампион.
2019-03-13 10:16:11