Митрополит Григорий ще оглави седмицата на поста

Митрополит Григорий ще оглави седмицата на поста

Великият пост е време на особен духовен подвиг и усилена молитва. Ето реда на богослуженията, които Врачанският митрополит Григорий ще оглави през първата седмица от поста:

В понеделник – 11 март – от 17 ч. в катедралния храм “Св. 12 апостоли” ще започне отслужването на Велико повечерие с първа част от Покайния канон на св. Андрей Критски.

Във вторник – 12 март – от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” ще бъде отслужено Велико повечерие с втората част на Покайния канон на св. Андрей Критски.

В сряда – 13 март – в 9 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” ще започне преждеосвещена света литургия. В същия ден в 17 ч. в храма “Св. Възнесение” ще бъде отслужено Велико повечерие с третата част на Покайния канон на св. Андрей Критски.

В четвъртък – 14 март – в 17 ч. в храма “Св. царе Константин и Елена” ще се отслужи Велико повечерие с четвъртата част на Покайния канон на св. Андрей Критски.

В петък – 15 март – в 17 часа в катедралния храм “Св. 12 апостоли” ще започне малко повечерие с Богородичен канон и първата статия от Акатиста към Света Богородица.

На Тодорова събота – 16 март – в 9 часа ще започне Златоустова света литургия в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски”.

В неделя – 17 март, която е първата неделя от Великия пост и се нарича Православна, в 9 часа в катедралния храм “Св. 12 апостоли” ще започне Василиева света литургия.

Врачанската света митрополия приканва всички вярващи християни да вземат молитвено участие в богослуженията.

 

 
2019-03-08 13:36:57