Рогозенското съкровище развали фаталната седмица на голяма поетеса

Рогозе

Голямата българска поетеса Мирела Иванова представи във Враца стихосбирката си "Седем". Тя трябваше да започне точно в 17.07 часа на 7 март в навечерието на празника на жената. Любимото й число не се оказа фатално, защото тя бе пленена от красотата на Враца и Рогозенското съкровище. "Толкова съм впечатлена от това съкровище, което е доказателство, че в телата ни се кръстосват толкова ценни гени на 5000 години, което е доказателство, че ние ще пребъдем", сподели поетесата.

Тя сподели и историята на книгата, чиято основа са кратки поеми с дълги заглавия. Написването на такива стихове изисква, ако щете и физическо усилие, и ми трябваха 10 години да ги събера, защото думите понякога са като камък.

Лиричните, но философски поеми на Мирела Иванова прозвучаха в изпълнение на актрисата от Народния театър Вяра Табакова. Като жест към врачанските ценители на поезията тя разкри и друг свой талант и поднесе за дамите две песни-българска и английска. Гостуването на Мирела Иванова във Враца е по инициатива на Диана Дойнова и книжарница "Нова галерия". Събитието уважиха директорът на библиотеката Силвия Павлова, актьорът Емил Пеняшки, врачански творци, както и ученици от СУ "Козма Тричков" с ръководител Румяна Витньова. Специална изненада и красиви цветя на поетесата поднесоха нейните състудентки Дани и Мая.


сн.1


2019-03-08 08:58:09