С театрален спектакъл романско училище чества патронния си празник

С театрален спектакъл романско училище чества патронни си празник

С оригинален спектакъл СУ „Васил Левски“ в Роман отбеляза патронния си празник 19 февруари. В препълнения салон на читалище „Христо Ботев“ се събраха много родители, представители на интелигенцията и граждани.

Сред официалните гости бяха кметът на община Роман Валери Ролански, зам.-кметът Соня Тинчева, председателят на училищното настоятелство Кирил Иванов, кметове на села от общината. Водещ на празника бе учителят по български език Доротея Вутова.

В словото си директорът на училището Христина Петкова подчерта, че „възпитаниците му са достойни наследници на заветите на Апостола, които в учението и живота трябва да се стремят към постигане на неговите идеали. СУ „В.Левски“ се утвърди през годините като място, което предоставя солидно образование, затова пазете традициите му и ги предавайте в бъдещето и пожела здраве и успехи на целия колектив“.

Театралната композиция „Дела трябват, а не думи“, постановка на учителя Берислава Христова, заслужено бе изпратена с аплодисменти от пълния салон. Духът на Възраждането оживя на читалищната сцена, а в ролята на Левски се превъплъти Александър Любомиров от 11 клас. Красивите народни носии и стилно аранжирана сцена, както и всеотдайността на младите актьори трогнаха романската публика. Много цветя и поздравителни адреси получи училището по повод празника.  


Директорът Христина Петкова поздрави всички присъстващи
Официалните гости на патронния празник
сн.3
сн.4
сн.5


2019-02-20 09:19:29