Модерно отделение отваря болницата във Враца

Модерно отделение отваря болницата във Враца

До края на февруари ангиографски апарат марка „Филипс” ще бъде доставен във врачанската МБАЛ „Христо Ботев”. С него на практика ще се възроди дейността на инвазивната кардиология в лечебното заведение. В момента помещенията, в които ще се разкрие отделението, се извършва основен ремонт. Това обяви за ‚Северозапад днес“ изпълнителният директор на лечебното заведение Евгени Любенов.

„Разкриването на инвазивна кардиология в болницата логично ще доведе и  до стартирането на съдова хирургия. В момента се мисли за разкриването на такова отделение в МБАЛ „Христо Ботев”, допълни Любенов.

Скъпоструващата апаратура ще бъде доставена от дружеството С & Т (S&T)  БЪЛГАРИЯ ЕООД. Фирмата спечели обявената от болничното ръководство обществена поръчка. Подадената оферта за доставката и монтажа на апарата е в размер на 600 хил. лв. без ДДС.

Припомняме, че закупуването на нов ангиограф за нуждите на многопрофилната болница във Враца бе един от основните ангажименти на здравното министерство, след като областното лечебно заведение напусна частната структура "Медика Кор", която осъществяваше дейността по инвазивна кардиология. От тогава в областта няма функциониращо звено с такъв предмет на дейност, което на практика затруднява значително и оцеляването на отделението по кардиология, което неколкократно затваря заради липса на персонал.
2019-02-12 09:34:00