Врачанска лекарка с обезщетение заради несправедливо обвинение

Врачанска лекарка с обезщетение заради несправедливо обвинение

Сериозно финансово обезщетение ще получи врачанска невроложка, завела дело срещу прокуратурата. Това стана факт след като преди близо 8 години Р. М. бе шумно арестувана в ТЕЛК в града. Решението е на Върховния съд. То е окончателно и не подлежи на обжалване. Очаква се медикът да получи между 10 и 20 хил. лв. Решението на висшите магистрати бе третото в нейно полза, след като същото сториха и колегите им от Мездра и Враца. Това съобщава БНР.

В средата на юли 2011 г. две невроложки от ТЕЛК - Враца и техническата им сътрудничка са арестувани по обвинение, че са поискали 300 лева като „дар“ от болни хора, за да им дадат по-висок процент инвалидност. Срещу трите дами са повдигнати тежки обвинения за длъжностни престъпления, сред които искане на подкуп, принуда и участие в организирана престъпна група. По-късно са освободени от ареста под парична гаранция от 3 000 лева, но обвиненията съсипват добрата им репутация и ги принуждават да си търсят работа в други населени места.

3 години след шумния арест обаче прокуратурата прекратява делото, тъй като не може да намери основателна причина да повдигне обвинения срещу набедените в престъпление и да ги изправи пред съда. Една от арестуваните лекарки обаче завежда съдебни дела, с които да изчисти името си.
2019-02-11 13:39:30