Обновяват централния булевард на Роман

Обновяват централния булевард на Роман

Централният булевард на град Роман ще бъде обновен до средата на лятото. Това стана ясно днес при подписването на акта за откриването на строителната площадка на най-важния обект в община Роман.

„Особено се радвам, че днес стартираме най-дългоочаквания обект от романчани- асфалтирането на централния булевард „Христо Ботев“. Този проект ще промени облика на града ни и ще подобри условията на живот и бизнес на всички жители“, заяви кметът Валери Ролански. Той връчи строителните документи на управителя на фирмата-изпълнител „Гарант 90“ Стоян Цонев.

„Искам да благодаря за доверието на общинската администрация, която ни възложи този отговорен проект. Уверявам проектантите и гражданите, че ще извършим строителството както трябва и временните неудобства ще бъдат компенсирани от добрите впечатления от булеварда след завършването на обекта, което предвиждаме за средата на лятото. Успешна и ползотворна работа на всички“, пожела Стоян Цонев.

Проектът предвижда подмяна на съществуващата павирана настилка, изграждане на основа и цялостно асфалтиране на 2.3 км. от централния булевард на Роман. Новата настилка ще започне след надлеза на жп линията и включва участъкът до кръговото движение. Той предвижда още нова маркировка и пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани тротоарите с бетонови плочи 40 на 40 см и нови бордюри с размери 18/35/50 по целия участък предвижда проекта. Ще бъдат запазени и съществуващите зелени площи. Общата стойност на проекта е 1 747 967 лв.

Договорът по проект „Рехабилитация и реконструкция на бул. „Христо Ботев“ и тротоари и съоръжения и принадлежностите към него на територията на град Роман“ бе подписан на 14 март 2018 г. от кмета Валери Ролански. Основна пречка за забавянето на проекта бе, че булевардът бе част от републиканската пътна мрежа, но след изрично решение на Министерския съвет от 22 февруари 2018 г. той бе прехвърлен на община Роман.

В церемонията взеха участие още зам.-кметът Николина Кътовска, Альонушка Чанкова- представител на фирмата за строителен надзор СК Алмекс ЕООД- Ямбол и проектантът на пътната част Симона Раданова от „Инжроуд“ ЕООД- София. След подписването на документите всички фирми по проекта посетиха обекта и уточниха всички детайли по стартирането на строителните работи.

 

 


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4


2019-01-22 14:33:11