Жителите на Чомаковци доволни от временния мост

Жителите на Чомаковци доволни от временния мост

В културния дом на Чомаковци се проведе събрание, във връзка със ситуацията около временния мост. Присъстващите приеха отворено писмо, което ще бъде изпратено до съответните институции. В него хората изразяват задоволството си от добрата организация на движението и нормалното функциониране на временния мост на р. Искър при село Чомаковци при неговата експериментална експлоатация.

„Изказваме своята благодарност на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и на генерал майор (о.з) Радослав Пешлеевски за тяхното съдействие, на строителите за професионално свършената работа, както и на ръководството на община Червен бряг за това, че по отношение на временния мост изпълнява поетите ангажименти!
Изразяваме безпокойството си, че все още не е завършил съгласувателният режим по пускането в редовна експлоатация на моста с АПИ, КАТ, РИОСВ и Басейнова дирекция, започнал още от 19 декември 2018г, както и че не е осигурен от АПИ на Общината необходимия кран, необходим за моста в случай на аварийна ситуация! За временния мост дадоха подписите си повече от 2000 души от района, а безхаберието на някои държавни институции продължава! Настояваме АПИ, КАТ, РИОСВ и Басейнова дирекция да си свършат работата с цел, създаване на условия за нормален живот и дейност в засегнатите населени места!“-пишат в отвореното писмо хората.

Жителите на Чомаковци се обръщат с апел и към МВР да наложи санкции на водача на ТИР, който не спазил ограниченията за преминаване и нанесъл щети с ремаркето си.
2019-01-17 11:54:13