Младежи задигнаха половин милион от хипермаркет

Младежи задигнаха половин милион от хипермаркет

Двама младежи скроили и извършили големия обир на 500 000 лева в хипермаркет в Монтана. Те са заподозрени, а дебелото над 100 страници дело е в Районната прокуратура. Това разкри зам.-директорът на ОД на МВР комисар Цветомил Христов.

Големият удар е реализиран безпреятствено на 11 май миналата година. Обирджиите си закупили униформите за гардове на търговската верига, с които се дегизирали по интернет. Те прибрали парите мирно, без насилие и оръжие и офейкали. Жената, предала оборота от близо половин милион на инкасото менте не го познавала, увериха криминалисти. До самоличността на топ обирджиите се стигнало след усилените действия на разследващите съвместно с Главна дирекция Национална полиция.

За да задигнат половин милион лева и да си ги поделят измамниците са заложили много на предварителна подготовка и познаване на пропуските в системата за сигурност, коментират разследващите.

Монтанските ченгета са получили подкрепление за по- бързо разплитане на случая с големия обир в хипермаркета. Съдействали са им криминалисти от Главна дирекция Полиция сектор „Телефонни измами“. По неофициална информация обаче лицето на мнимият гард не се вижда добре на снимката от камерите. Работещи в голямата търговска верига подозират, че той е бивш служител на охраната и добре е познавал условията, изискванията и начина на работа и предаване на инкасото. Неговият авер го очаквал, за да поеме торбите с парите. Колата най- вероятно също е била с обозначителни знаци на охранителната фирма и е била оставена на паркинга. Според запознати с политиката на фирмата паркингът не се охранява, видеонаблюдение е осигурено само вътре в магазина и се следи за кражби от клиентите. Разпитани са охранители, служители от обслужващия персонал и управителя на фирмата.
2019-01-08 13:15:11