Ясни са победителите в дегустацията на младо вино

Ясни са победителите в дегустацията на младо вино

За поредна година Клуб на дейците на културата във Враца проведе Дегустация на младо вино. Проявата е продължение на традицията в дългогодишната история на клуба, създаден през 1961- ва година. За тазгодишната дегустация бяха представени 20 бутилки вино- домашно производство. Качествата на винените елексири бяха оценявани от компетентно професионално жури – инж. Петя Янчик и Димитрана Захариева. Двете дами са преподаватели в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство- Враца.

В категория „Червени вина” бяха класирани три вина:

Първо място спечели Ангел Александров.

Второ място – Невена Коцева.

Трето място – Елена Ценова.

Ето и класацията за белите вина:

Първо място- Величка Павлова

Второ място – Милена Миковска

Трето място – Николай Каменов

Председателят на журито инж.Петя Янчик анализира представената винена продукция. Според нея, тазгодишната реколта е много добра, а разликата в качествата на наградените вина е 1-2 точки.

Отличените майстори на вино получиха Грамота и глинен медал със знака на КДК. Народният представител Красимир Богданов, който в последните години е спонсор на винената дегустация връчи на врачанските винопроизводители предметни награди. По традиция винената сбирка на членове и приятели на КДК мина в шеги и закачки. Докато журито оценяваше гроздовите напитки, Огнян Пищиков- Баце прочете своята „Ода за белио отел” и разказа лакърдии, свързани с легендарните теферичи във врачанските лозя през миналия век.

 


1


2018-12-11 10:21:54