„Демократична България” готова за властта

„Демократична България” готови за властта

В България има алтернатива на сегашното управление. Това обяви във Враца съпредседателят на политическо обединение „Демократична България” Христо Иванов. Той и останалите двама съпредседатели Атанас Атанасов и Владислав Панев представиха в града икономическата програма "Демократична България" и подготовката си за европейските и местни избори.

По време на проявата те обявиха, че обединението се готви сериозно за предстоящите избори през 2019 година. Извънпарламентарната опозиция и хората, които искат промяна, имат инструмент да искат промяна на статуквото в страната, отбеляза Атанас Атанасов. Според него, европейските и местните избори са изключително важни, а вероятно предстоят и предсрочни парламентарни избори.

„10-годишното управление на Борисов доведе до обезличаване. Народното събрание е гумен печат на правителството. Факт е, че ГЕРБ и Бойко Борисов изградиха една тежка номенклатура, която заема възлови позиции. Ако се забрани на държавната администрация да гласува, то ГЕРБ няма да е във властта”, категоричен е председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

Тримата участници в пресконференцията коментираха, че и бюджетът на държавата за следващата година е предизборен. Бюджетът не отчита така нареченото охлаждане на глобалната икономика и с него няма да сме подготвени за предстоящата криза, обясни Владислав Панев, който е част от икономическия екип на "Демократична България". С него управляващите предвиждат догодина да съберат повече пари, които да се раздадат предизборно, добави Атанас Атанасов.
2018-12-03 10:14:12