Синдикалисти избират делегати за национален форум

Синдикалисти избират делегати за национален форум

Делегатско събрание проведе днес врачанската структура на КТ „Подкрепа”. Осемдесет делегати, излъчени от синдикалните структури избраха представителите на региона за десетия редовен конгрес на Конфедерация на труда „Подкрепа”.

Конгресът ще се състои  на 8 и 9 февруари 2019 г. в град София. Това е отчетно-изборен форум, който се провежда през период от четири години като 2019 г. е юбилейна за Конфедерация на труда „Подкрепа”. Тържественото откриване на конгреса ще бъде на 8 февруари в Концертна зала „България“, където преди 30 години е проведено учредителното събрание на Конфедерацията.

На следващия ден в НДК, Зала 3 ще се обсъждат предложените промени в Устава на организацията, актуализацията на програмните документи и резолюциите за следващия период 2019 – 2022 г. Ще се проведе и избор на екип от президент и вицепрезидент и предложените от тях, конфедерални секретари. КТ „Подкрепа” – Враца ще бъде представена на конгреса от 14 делегата – значителна квота на фона на останалите синдикални регионални съюзи (5-ти по делегатска квота, от общо 35 регионални съюза).
2018-11-30 14:47:48