Гост-лектори впечатлиха учениците от СУ „Васил Кънчов“

Гост-лектори впечатлиха учениците от СУ „Васил Кънчов“

В СУ „Васил Кънчов”-Враца  се проведе  поредната среща от инициативата „Гост- лекторски институт”. В училището гостуваха  Ивайло Добрев и Еньо Вътов – лектори по програма „Дигитален гараж на Google, който се реализира в сътрудничество със SoftUni Digital.  Лекторите  представиха пред учениците от гимназиален етап  какви възможности за бизнес и развитие предлага интернет и кои са подходящите инструменти. Те представиха една нова гледна точка за тези, които през по- голямата част от ежедневието си използват интернет, а  именно използването на възможностите на социалните мрежи за създаване на бизнес в мрежата. Работата онлайн постоянно се развива благодарение на бизнеса и създателите на съдържание и приложения, които намират новаторски начини да помагат при пазаруване, учене и свързване.

Целта на „Дигитален гараж” е максимално широк кръг от хора по света да придобият основни познания по дигитален маркетинг. Присъстващите ученици получиха на електронните си пощи линк и възможност за регистрация и безплатно обучение в платформата.

Лекторите по програма „Дигитален гараж“ на Google проведоха и вътрешноинституционална квалификация с учителите от СУ „Васил Кънчов”, като представиха основните инструменти в  Gmail, Google Docs, облачната  услуга Google Drive и въможностите на виртуалната класна стая.

 
2018-11-29 15:31:19