Забраниха картечницата на Валери Божинов

Забраниха картечницата на Валери Божинов

Валери Божинов заби третия си гол за Ботев (Враца) през тази есен. Той донесе победата на тима си с 2:1 над Черно море. Нападателят изрази бурно радостта си, като имитира стрелба с картечница. По-късно той разкри, че съдията Станислав Тодоров му е направил забележка за жеста.

“Не беше планирана реакция от моя страна. След гола съдията Станислав Тодоров ми направи забележка, че не трябва да правя повече този жест. Каза ми, че принципно съм за жълт картон. Досега никой не ми беше правил забележка за това. За в бъдеще повече няма да правя картечница, ще измисля някакви други неща. Важното е моите голове и тези на съотборниците ми да носят по 3 точки на Враца”, коментира нападателят.

Иначе Божинов е доволен от живота във Враца.

“Чувствам се идеално тук. За един футболист е хубаво, когато играе, когато отборът му записва победи. Аз като нападател вкарвам голове. Дойдох точно с тази цел, за да мога и аз самият да си вдигна формата. Получава се засега. Не може да отидеш на война без войска. Зад гърба си знам, че имам една голяма армия, както казват сърбите.”

Валери говори и за шансовете да остане в отбора и напролет.

“Имам договор до зимата с Ботев (Вр). Първо ще изчакам да свършат всички тези мачове до 15 декември, когато играем с "Локомотив" (Пд). Ще имаме разговор с ръководството. Отсега не мисля за месец и половина напред. Концентрирал съм се върху оставащите двубои. Целта ни е да вземем максимален брой точки. След това ще ударим чертата и ще видим какво сме направили. За да остана, трябва и от двете страни да го искаме. До момента нямам никакви конкретни запитвания от други отбори.
2018-11-06 10:24:24