Представят уникален спектакъл във Враца

Представят уникален спектакъл във Враца

На 12 и 13 ноември във Враца и Мездра за първи път ще бъде представен концерт-спектакълът „А сега накъде... Младите в Музиката“. Изявата е по проект на певицата и солист на национален музикален театър - Илона Иванова,  съвместно с оркестъра на Симфониета Враца. Проектът е финансиран от Фонд „Култура“ Община Враца и Община Мездра и Национален Фонд „Култура“.

Проектът „А сега накъде... Младите в Музиката“ включва откъси от 6 музикално-сценични произведения създадени през последните 10 години от съвременни български автори и композитори – Румен Бояджиев-син, Емелина Горчева, Марио Балтаджиев и Минко Ламбов. Либретата са на Венелин Методиев, Йоана Мирчева, Иван Ангелов и Ана Топалова. Основната цел на проекта „А сега накъде... Младите в Музиката“ е да даде възможност за изява на съвременни автори и композитори на българска музика в жанра на мюзикъла и оперетата.

Особен акцент в концерта във Враца е участието на Средношколски смесен хор към СУ „Отец Паисий“ гр. Враца. От септември 2018 г. приемът за музиканти е затворен. В концерта ще вземат участие млади български артисти, които се  утвърждават като новото поколение в музикално-сценичния жанр - солистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ Илона Иванова, Денко Проданов, Весела Делчева,  Дайaна Иванова-хорист в Националния музикален театър, оперната певица Нелиан Николова, цигуларката Петя Ковачева, Виктор Ибришимов, възпитаник на  Кралска Академия – Лондон в жанра мюзикъл и флейтистът Виктор Йорданов, който е  Австрийски възпитаник, в момента оркестрант в Русенската държавна опера.

Нетипичното в концерт-спектакъла е  това, че той ще бъде воден не от един, а от двама млади диригенти. На диригентския пулт ще застанат Момчил Томов – щатен диригент на Симфониета Враца и Цанислав Петков – камерен оркестър гр. Хасково. В двата концерта ще се включат Средношколски смесен хор към СУ „Отец Паисий” Враца и талантливи деца от вокалните групи в Мездра. Ще прозвучат медолии в различни стилове, както съвременни, така и по-класически. На сцената ще оживеят образи като Малката Кибритопродавачка, Малкият Принц, Грозното Пате, Аладин неговата Принцеса и други. Входът за събитията ще е напълно свободен! Концертът във  Враца ще бъде на 12 ноември от 19 ч. в обновената Градска концертна зала. В  Мездра проявата ще се състои на 13 ноември от 18.30 ч. в залата на Дом на Железничаря.

 
2018-10-31 13:31:58