Ученик смени Малина Николова

Ученик смени Малина Николова

За поредна година Областна администрация – Враца се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“. Губернаторът Малина Николова и екипът й приеха млади колеги в рамките на 17-тото издание на Младежкия кариерен форум, който тази година се провежда под мотото „Вдъхнови бъдещето!“. Десет ученици от 4 врачански училища са избрани за ден да заемат управленски позиции и да се запознаят с работата на експертите в държавната администрация.

Областният управител Малина Николова приветства участниците в инициативата и подчерта, че техните мнения по обществено значими за развитието на региона теми са от съществено значение.

„За мен и моя екип е удоволствие да приемем активни и амбициозни млади хора като Вас за свои колеги, да Ви покажем нашата работа и стил на организация. Отваряйки вратите на държавната администрация и представяйки дейността й ще разясним пред Вас отговорността и задълженията, които имаме в провеждането на държавната политика на териториално ниво“, каза областният управител Малина Николова и изрази увереност, че младите мениджъри за един ден ще участват активно в работния процес.

По предложение на младите политици, за областен управител за един ден е избран единадесетокласникът от Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ – Враца Виктор-Кристиян Василев. Областният управител Малина Николова покани своя колега да присъства на работната среща на тема ВиК инфраструктурата в областта.

По време на инициативата „Мениджър за един ден“, младежите се запознаха с дейността на заместник областните управители, на главния секретар и експертите в двете дирекции. Те изразиха своите мнения и виждания за развитието на региона и участието на младите хора в обществения живот и управлението на страната.

Участниците в инициативата получиха сертификати за своето участие и поеха ангажимент и занапред да участват активно в граждански диалог със свои мнения и предложения.
2018-10-31 09:36:25