С модерни спортни съоръжения се оборудва ПГТР-Враца

С модерни спортни съоръжения се оборудва ПГТР-Враца

С две маси за тенис на открито, беседка и футболни врати се оборудва дворът на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца. Допълнително са поставени и 5 пейки за зрители. Новите придобивки са факт след спечелен проект „Обичам природата – и аз участвам от ПГТР-Враца“ в рамите на кампания „За чиста околна среда“. Отпуснатите средства са 5000 лв. като с тях са закупени и различни растителни видове, с които е облагородено дворното пространство. Поставени са и 25 къщички за птици. Директорите на ПГТР инж. Румяна Петрова и на РИОСВ-Враца инж. Цветинка Нейкова официално прерязаха лентата на съоръженията.

„Наша основна цел бе повишаване на екологичната култура на децата. Дворът ни вече е приветлив, озеленен, със спортни площадки където ще се забавляват и почиват учениците. Освен фиданки засадихме и подправки, които ще се ползват за ястията в учебната ни кухня“, каза директорът на училището инж. Румяна Петрова.

Директорът на РИОСВ-Враца призова младежите да пазят съоръженията и да обединят усилия в каузата-Опазване на околната среда.

За цяла България са подадени общо 551 проекта, като одобрените за финансиране са 110. За Враца спечелилите освен гимназията по търговия и ресторантьорство са ПТГ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Васил Левски“. Очаква се съвсем скоро професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство да има и нова дограма. Инж. Петрова уточни за „Враца днес“, че се надява подмяната й да стартира до няколко дни.

 

 
2018-10-29 11:40:29