Фелдшер стана почетен гражданин на Борован

Фелдшер стана почетен гражданин на Борован

С разнообразна програма община Борован отбеляза вчера своя празник. По традиция той започна с издигане знамената на България и община Борован на централния площад, водосвет и концерт на най-малките таланти- възпитаниците на детските градини. Официалното честване започна със слово на кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова.

След това председателят на ОбС Иван Костовски прочете решение на Общинския съвет за удостояване със званието "Почетен гражданин" на Надежда Белинска за дългогодишните и всеотдайни грижи за здравето на борованчани като фелдшер в местната поликлиника. След половин вековен труд днес тя се радва на двамата си сина и двете внучки. Плакетът й бе връчен на нейния син Данаил от кмета на община Борован Десислава Тодорова.

Сред официалните гости на празника бяха депутатът на ДПС от Монтана Димитър Аврамов, членът на националното ръководство Камен Костадинов, кметът на Роман Валери Ролански, зам.-кметът на община Бяла Слатина Бранимир Бочев, собственикът на "Строител Криводол" Васко Спасов и кметовете на селищата от общината.

Повече от час за борованчани пя народната певица Галя Асенова с богатия си репертоар от македонски песни, а кръшни хора въртяха танцьорите от ансамбъл "Здрави". Веселото настроение не би било възможно и без сърцатите бутански музиканти от оркестър „Джи Би“ с ръководител Пламен Велков. Изпълнителите получиха заслужени аплодисменти и развълнуваха борованчани, а кулминация на празника бе красива заря и стилен коктейл.

 


сн.2
сн.3
сн.4


2018-10-26 07:57:19