Фолклор, театър и обновени улици за празника на Хайредин

Фолклор, театър и обновени улици за празника на Хайредин

Пъстра културна програма е подготвила общинската администрация в Хайредин за предстоящия празник на селото на 27 октомври. В 17 ч. любителите на сценичните изкуства ще могат да гледат безплатно „Мистерията Дон Жуан“ в читалището. Постановката ще поставят артистите Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Асен Таков и Димитрина Проданова от драматичния театър в Монтана. Междувременно настроението на площада ще подгрее врачанската духова музика. От 19 ч. пък местното население ще гледа неповторимия ансамбъл „Българе“. 18 души от звездната етно формация ще пристигнат специално за празника на Хайредин.  Вечерта ще завърши с пъстра заря, съобщи общинският кмет Тодор Алексиев.

В навечерието на тържествата жителите на Хайредин имат няколко повода за празник. Основен безспорно са приключващите ремонти на над 10 улици в селото. Отсечки, не виждали асфалт от десетилетия, се възстановяваха ударно през последните месеци. Общата сума, която ще се инвестира в рехабилитацията на улиците, възлиза на 1, 686 млн. лв. До момента по сметките на общинската администрация са постъпили 1,3 млн. лв. Очаква се последният транш скоро да се преведе от централната власт.

„Около ¾ от предвидените ремонтните дейности са приключили. 11 улици ще се финализират напълно до празника на селото“, похвали се Алексиев. В добро състояние вече е и голяма част от третокласната пътна мрежа в общината, по която ремонти стартираха след години настояване и протести.

„С АПИ работим добре и съм доволен от отговорното изпълнение на ремонтните работи“, коментира кметът на Хайредин.

 

още за празника и актуалната обстановка в Хайредин четете в новия брой на вестник "Враца днес"
2018-10-19 11:33:12