Обучение на заседател отложи делото за убийство на бизнесмен

Обучение на заседател отложи делото за убийство на бизнесмен

За средата на месец октомври съдебен състав към врачанския окръжен съд с председател Агнеса Ставарова отложи процеса за убийството на зърнопроизводителя Кунчо Кунчев. Мотивът на магистратите е отсъствието на един от съдебните заседатели, който в момента е на обучение в чужбина.

Процесът за зверското деяние е подновено във врачанския окръжен съд. Процесът стартира за втори път, след като Апелативният съд в столицата отмени присъдата му за убийството и постанови всичко да започне отначало. На подсъдимата скамейка е изправен 38-годишния Мариан Димов.

Зловещото престъпление се разигра в края на месец декември 2015 г. в къщата на зърнения бос в борованското село Добролево. Тялото на Кунчо Кунов бе открито в локва кръв в дома му от негови роднини, обезпокоени от липсата на връзка с него. Патоанатомите откриват множество прободни рани по тялото на жертвата, нанесени от ловджийски и кухненски нож, единият от който е намерен закопан в двора на убития. Възрастният бизнесмен се е опитал да извади законно притежаваният от него пистолет, но нападателят му го избил от ръката. Извършителят изхвърля дрехите, изцапани с кръв, на бунище, скрива пушката в комина на жилището си, а пистолета в двора, където под каменна плоча били намерени задигнатите от убиеца пари.

По делото са призовани 18 свидетели. Ще бъдат изчетени няколко експертизи от вещи лица. От обвинителния акт е видно, че Димов е наръгал Кунчев 18 пъти с нож, а след това хладнокръвно го ограбил. Освен отнетите 740 лева килърът си тръгнал с пушка и пистолет от дома на 74-годишния земеделски производител.

През юни 2017 г. състав на врачанския окръжен съд, председателстван от съдия Иван Маринов, постанови 20-годишна присъда за Димов, като присъди и кръвнина за близките на убития Кунчо Кунчев. Заради пропуски в изготвянето на обвинителния акт обаче процесът беше върнат от апелативния съд, който скандално освободи от ареста килъра, за да може да работи и изхранва себе си и близките си.


1


2018-10-10 16:08:59