Верига финансира проекти в Долни Вадин и Чупрене

Верига финансира проекти в Долни Вадин и Чупрене

Два проекта от Северозапада са сред 20-те одобрени от второто издание на инициативата "Ти и Lidl за по-добър живот". Те са на читалище „Съзнание 1927“ с. Долни Вадин на стойност 5708 лв. и Ловно-рибарско сдружение „Миджур“ от Чупрене за 4800 лв.. На 3 октомври на официална церемония те получиха удостоверенията си от главния изпълнителен директор на „Лидл България“ Милена Драгийска.

„Тъй като младите спортуват, но в Долни Вадин повече са възрастните хора, ние решихме да направим нова спортна площадка в един от парковете ни. На нея благодарение на Лидл ще поставим кардиоуреди за фитнес и така ще намалим хаповете на нашите баби и дядовци“, заяви на представянето Анелия Спасова- секретар на читалището.

ЛРС „Миджур“ ще вложи средствата по проекта за изграждане на кули и уреди за наблюдение на дивите животни от деца и младежи, тъй като основната цел на сдружението е опазване на дивечовото богатство на този дял на Стара планина, заяви Борислав Атанасов.

Средствата за инициативата „Ти и Лидл за по-добър живот“ са набрани като от всеки касов бон се отделят по 3 ст. за каузата. Общо 380 са подадените проекти, които са оценени от експертно жури и с гласуване на служителите на веригата. Общо 135 хиляди лева ще получат 20-те проекта. Те трябва да бъдат реализирани в срок от една година.

Грантовата програма се изпълнява в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи" и Българския дарителски форум. На форума бяха представени и най-оригиналните реализирани вече проекти от първата кампания, сред които система за наблюдение на птиците на Поморийските солници, дигитален гид в музея на Чудомир и интерактивна класна стая в Математическата гимназия в Ловеч. 

 

 


сн.2


2018-10-04 08:02:54