Елитна гимназия е шампион по проекти във Врачанско

Елитна гимназия е шампион по проекти във Врачанско

С цели 6 нови международни проекта се похвали ръководството на врачанската Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство. Школото ще си партнира с учебни заведения от няколко страни на Стария континент, сред които Италия, Полша, Испания и Ирландия. По една от инициативите врачанската гимназия ще си сътрудничи с школо от Турция.

Четири от спечелените нови проекти на ПГТР обяви днес Центърът за развитие на човешките ресурси по програма „Еразъм+“ в сектор „Училищно образование“. Врачанското училище получи подкрепа за инициативите „Let’s use energy usefully“ с координатор Италия, „Let's save from oblivion“ и „Being aware of world of business online“ с координатори от Полша и „Правото на образование на бежанци и малко съпричастност“ с координатор от Турция. Само с изброените дотук проекти ПГТР е училището с най-много спечелени в област Враца. След нея се нареждат СУ „Васил Кънчов“ с три проекта в това направление, СУ „Христо Ботев“ с два, НУ „Иван Вазов“ също с два, СУ “Отец Паисий“, ПТГ „Н.Й. Вапцаров“ и ДГ„Детска вселена“ с по един.

По-рано тази година - през април, ПГТР спечели и други два проекта за мобилност отново по програмата Еразъм+". Първият е с партньор от Малага, Андалусия, Южна Испания. Той предвижда 20 ученици, придружени от двама учители, да проведат своята двуседмична практика на красивия морски бряг през следващото лято. Други 10 преподаватели ще усвоят нови методи на преподаване по същото време. Това ще стане благодарение на втория проект по "Образователна мобилност за граждани“. Той е на тема "Преподаването в 21 век - компетентност, умения за общуване, креативност" и ще отведе врачанските учители  в ирландската столица Дъблин, Ирландия.  

„Така новите проекти, които спечели ПГТР, са общо шест. Поздравления за иновативните идеи и новаторския подход на учителите от училището. Заслужена награда за неуморния им труд“, коментира директорът инж. Румяна Петрова.  
2018-08-15 16:25:41