БЧК раздава хранителни пакети в Роман

БЧК раздава хранителни пакети в Роман

БЧК Враца продължава работата в помощ на пострадалото население от Роман
На 26 юли 2018г. екип от ОС на БЧК Враца достави и започна раздаване на хранителни пакети за пострадалите домакинства от наводнението. Бедственото положение бе обявено заради обилните дъждове, в следствие на които р. Малък Искър излезе от коритото си и наводни цял квартал в общинския център. Реката извира от Етрополска планина под името Равна река, а при град Роман се влива в река Искър.  Тя отводнява цялата североизточна част на Софийска област. 
Още в първия момент след наводнението ОС на БЧК Враца осигури на място 1515 литра бутилирана вода за пострадалото население, а по-късно и почистващи препарати - общо 100 пакета. Оценката на нуждите бе направена съвместно с Община Роман.
През месец юли „Billa Bulgaria“ осигури за нуждите на бедстващото население хранителни продукти и санитарни материали, събрани от жители и гости на София, по съвместната дарителска кампания „Купи и дари“ (повече за кампанията може да намерите на: http://www.redcross.bg/camp…/active_campaigns/billa_campaign). От предоставените хранителни продукти бяха оформени 70 пакета за пострадалите от бедствието.

 

--
2018-07-27 13:35:41