Хайредин дочака ремонт на лунния пейзаж

Хайредин дочака ремонт на лунния пейзаж

Най-бедната врачанска община - Хайредин, ще инвестира крупна сума в инфраструктура. Вече е стартирало асфалтирането на девет улици в общинския център. Повечето от тях не са обновявани с десетилетия, казват от кметския екип. Междувременно се очаква да стартира обновление на още две отсечки. За кампанията Общината е получила 350 хил. лв. от държавата, договорени преди време. Очаква се скоро правителството да даде още толкова пари за друга инфраструктура в Хайредин.

В момента местните се радват и на ремонт на третокласната пътна мрежа. Според кметът Тодор Алексиев хората са се намъчили с дупки ни разбити пътища и най-накрая виждат раздвижване в правилната посока.
Припомняме, че преди 2 години в общината стартираха активни протести именно заради кошмарното състояние на пътищата. На места настилката бе толкова подкопана, че заплашваше живота на всеки премиващ с автомобил. Стигна се дотам дори пощальоните да заплашват с отказ да превозват пенсиите на хората. Бунтовете се увенчаха с успех и в крайна сметка общинските пътища дочакаха нов асфалт.
2018-07-20 10:49:46