Няма заплати за докторите, обмислят нови протести

Няма заплати за докторите, обмислят нови протести

Без резултат остана вчерашният мирен бунт на медицинския персонал във врачанската болница. Въпреки изричното обещание на новия изпълнителен директор Евгени Любенов, че забавените заплати ще се платят до края на деня, днес превод по сметките на доктори, санитари и медицински сестри все още няма. 

"Излъгаха ни в очите, това е положението. Не знаем вече изпълнителен директор ли имаме или синдик?!", изригват знакови медици от МБАЛ "Христо Ботев". За коментар потърсихме и синдикалния лидер в болницата д-р Емил Младенов. "Даваме толеранс до края на утрешния ден. Ако и след това няма преведени заплати, ще обмислим нови протестни действия", заяви той. Пред него изп. директор дал като краен срок за плащане именно края на седмицата. 

"Знам колко е тежка ситуацията. Кредитори блокират всички сметки и парите не стигат до персонала. Затова смятам, че трябва да изчакаме и да се надяваме, че се търси конструктивно решение на проблема", заяви д-р Младенов. Междувременно изп. директор Евгени Любенов продължава да избягва контакти с медии, не си вдига телефона и отказва коментар на патовата ситуация. Вчера сутрин за пореден път медицинския персонал излезе на мирен протест пред сградата на болницата. След като Любенов не слезе при тях за разговор, те се качиха пред кабинета му, където поставиха ребром въпросите, които ги мъчат.  "Докато бавите заплати, ще останете без кадри!", предупредиха част от медицинските сестри и попитаха как ще работи болницата, ако продължат да бягат служителите. 

Персонала на МБАЛ "Христо Ботев" чака пари за месец май, както и аванс за юни. 

 
2018-07-12 15:26:01